Tilbage

 

Om Optimer Dit Liv

Her er lidt om baggrunden bag Optimer dit liv og hvad formålet er.

 

Kære læser

Her er lidt om mig som forfatter og skaber af Optimer dit liv.

Jeg håber, jeg kan være med til at give dig flere redskaber til at tackle livets problematikker, så livet kommer til at give mere glæde, mening og værdi for dig. 

Målet med Optimer Dit Liv

Målet med "Optimer Dit Liv" er at hjælpe dig til at få en bedre hverdag og et bedre liv. 

Min overbevisning er, at du er den bedste til at vide, hvad der fungere for dig. Det er også kun dig, der ved, hvad din drøm i livet er.

Jeg vil gennem  fysiske og online kurser støtte dig i at optimere områder i dit liv, som du finder svære. Jeg vil gøre det ved at kombinere elementer fra bl.a behandlingspsykiatrien, sociologien, sportspsykologien, positiv psykologi, narativ terapi, naturbaseret terapi, friluftslivet og det ernæringsfaglige område. 

De online kurser foregår selvfølgelig på din computer, men da jeg er af den overbevisning, at naturen kan noget, som bygninger og mennesker ikke kan give, vil de fysiske kurser primært foregå i naturen.

Derfor startede jeg Optimer Dit Liv

Mit navn er Maria K Laustsen

Jeg har altid haft et omsorgs-gen, der gjorde det naturligt for mig, at hjælpe andre. Derfor faldt uddannelses valget også naturligt på sygeplejerske. Sidenhen har jeg været meget optaget af, hvordan vi kan arbejde mere forebyggende, især indenfor psykiatrien, hvilket jeg derfor arbejdede mig mere hen imod ved bl.a. at tage en pb i ernæring og sundhed med retningen sundhedsfremme, forebyggelse og formidling. 

Jeg bor idag i Silkeborg med min mand og vores to børn. En pige på 7 år og en dreng på 4 år. Begge med meget energi og elsker at være ude.

Psykisk 

Jeg har gennem en årrække haft psykisk sygdom tæt ind på livet. Jeg har set og mærket, hvor godt et sted naturen er til at helbrede og rumme mennesker. Jeg har set, hvor vigtigt det er, at der er nogen til at støtte op om en, når man skal ændre områder i sit liv. Når livet kører af sporet på den ene eller måde, er det så vigtigt at have nogle til at samle en op igen og til at give en redskabet til at komme videre.

I mit arbejde i psykiatrien, har jeg mødt mange mennesker med mange ar på sjælen og hvor ville jeg ønske man havde hjulpet dem tidligere. Jeg har været meget optaget af, hvad der gør, at nogle klarer sig bedre end andre og hvad man kunne have gjort for at fange det tidligere. 

En af grundende til at jeg startede Optimer dit liv var også, at jeg ønsker at hjælpe mennesker, som dig, tidligere og give nogle af de redskaber videre, som jeg ved virker for mange og som har hjulpet mange videre. Det mest anderledes ved mit koncept i forhold til andre behandlings eller rehabiliteringsforløb er, at jeg stopper mange af de kendte teorier og metoder ind i en ny kontekst - altså naturen. Hvis du følger helt med ud på de fysiske kurser, vil du opleve en helt anden helhed i arbejdet med dig selv.

Jeg har selv fundet megen ro og trøst i naturen, når frustrationerne har været for store. Naturen har altid kunnet rumme mig. Om det har været for at få blæst hovedet for tanker eller om det har været for at mærke solens stråler give optimisme, så har naturen aldrig afvist mig. 

Som pårørende har jeg altid holdt meget af denne sang;" jeg ser at du er træt" af, Bjørn Eidsvåg 1983, da den så sigende fortæller om det man gerne vil gøre, men ikke kan.

 

Jeg ser at du er træt,

Men jeg kan ikke gå alle skridtene for dig,

Du må gå dem selv, men jeg vil gå dem med dig

Jeg vil gå dem med dig

 

Jeg ser du har det ondt,

Men jeg kan ikke græde alle tårerne for dig,

Du må græde dem selv, men jeg vil græde med dig.

Jeg vil græde med dig

 

Jeg ser du vil gi´ op,

Men jeg kan ikke leve livet for dig.

Du må leve det selv, men jeg vil leve med dig.

Jeg vil leve med dig.

 

Jeg ser at du er ræd,

Men jeg kan ikke gå i døden for dig.

Du må smage den selv, men jeg gør død til liv for dig.

Jeg gør død for til liv for dig.