Tilbage

Her er lidt forklaring på min Better you model: 

Better you modellen

Modellen er i grundtræk, den jeg går ud fra gennem gruppeforløbene. 

I det første trin er der fokus på personens oplevelse af hverdagen. Hvad er godt og hvad er skidt. Hvad vil han eller hun have hjælp til? Hvad ser han eller hun som de største udfordringer i lige nu?

Efter dette trin begynder vi at fokusere på, hvad det er for et liv han eller hun gerne kunne tænke sig at nå til? Hvilke drømme har han eller hun? 

I tredje trin er der fokus på, hvad der så skal gøres for at nå til det ønskede mål. Hvilke trin eller læring skal han eller hun have tilegnet sig for at kunne nå dertil? Har personen nogle til at hjælpe sig? Hvad kan personen selv? Hvad er let? Hvad er svært? Hvor meget eller lidt hjælp skal der til?

Når de tre foregående trin er sat nogenlunde på plads, kan trin fire gå igang. Her er det at det lange seje træk skal igang. Her er det at der skal øves og arbejdes med sig selv for at kunne komme videre. 

Trin fem er det sidste trin. I det afsluttende trin er der fokus på at fastholde de nye tillegnede redskaber. Det er også her man skal begynde at stole på, at det man har opnået også er vedvarrende. At man godt kan være stolt af sig selv og sin indsats. Der arbejdes desuden med evt. tilbagefald og støtte omkring det. 

 

 

Under hvert trin er der et niveau 2., som går et spadestik dybere. Alt afhængig af om man har vælger at tage et kort eller langt forløb. Der er naturligt ikke plads til at gå lige så meget i dybden med hvert trin på et kort 3 ugers forløb som på et 12 eller 24 ugers forløb. 
alt afhængigt af, hvor meget man har behov for hjælp til, er der forskellige forløb. Hvis du blot har brug for lidt hjælp, så er de korte kurser oplagte.
Hvis man har brug for mere støtte og mere tid, skal man tage de lange kurser. Der er mere tid, flere redskaber, mere teori og dermed mere hjælp i gruppen og individuelt.  

Nogle forløb er også mere rettet imod bestemte problematikker eller temaer end andre. 

Hvert forløb bliver tilpasset, så øvelser og emner passer bedst til flest mulige i samme gruppe.

Hele modellen er opbygget ud fra videnskabelige, andvendte redskaber, blot sat ind i en ny kontekst - naturen. Så alt det bedste forskning sat ind i en model, som har til hensigt at hjælpe dig allerbedst i det brede og i det individuelle niveau.